Shipex

TEW'er Christophe Kokken in Flows: "Nog geen seconde spijt van maritieme keuze"

HOME
Testimonial Christophe Kokken in Flows

Met een diploma Toegepaste Economische Wetenschappen op zak, is Christophe Kokken een van de weinigen uit zijn richting die voor de maritieme sector kiest. Maar Kokken, sinds kort bij expediteur Shipex aan de slag, heeft geen spijt van zijn keuze.

De 23-jarige Kokken kwam onlangs in vaste dienst bij het expeditiebedrijf, nadat hij er eerst een half jaar ad interim had gewerkt. “Ik leerde het bedrijf kennen tijdens het werk aan mijn masterproef”, vertelt Kokken. “Toen al had ik het idee dat ik er graag zou willen werken.”

Christophe opteerde voor een major in logistiek en transport. “Toen ik aan Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) begon, was dat nog met het idee om in de klassieke bank- of verzekeringssector te gaan werken. Maar via mijn schoonvader werd mijn interesse in de logistieke sector gewekt.”

Gebruiksvriendelijke systemen

Tijdens zijn studie had Kokken zowel zijn bachelor- als zijn masterproef opgezet rond het gebruik van nieuwe technologieën. “Bij Shipex leeft die interesse heel sterk”, weet Kokken.

“We zijn volop bezig om gebruiksvriendelijker systemen op te zetten, ook voor onze klanten. Het meewerken aan die systemen is een deel van mijn job. Tegelijk ben ik ook documentation officer.”

Breder plaatje

Van zijn keuze heeft Kokken nog geen moment spijt gehad. “Je krijgt inzicht in het bredere plaatje, in die keten van honderden bedrijven die maken dat goederen op de juiste plek terechtkomen. Dat kluwen doorgronden boeit me enorm. Het helpt dan wel dat je weet hoe een haven werkt, hoe de processen in de andere bedrijven in de keten verlopen. Bovendien is de haven een plek waar je je door ervaring kunt opwerken.”

"Ik zou iedereen aanraden om een major in transport en logistiek te volgen. Je leert er een boeiende sector mee kennen en momenteel is er bij bedrijven veel vraag naar profielen met een breed inzicht."

Bron: Flows